la reina mora
1.- COMENCEM
5) Cresques.Cresques Abraham fou un cartògraf mallorquí d'origen jueu. Era d'ofici brúixoles, rellotger i constructor d'instruments nàutics. La seva vida és poc coneguda. És un dels caps de fila de l'escola mallorquina de cartografia, de la qual el moment àlgid se situa al segle xiv. El fet que sigui l'autor de l'Atles català, present a les col·leccions del rei de França Carles V el 1380, continua sent incert. Però ha satisfet als anys 1380 encàrrecs similars per als reis de França i d'Aragó.
2.- VISIGOTS Hermenegild: san Hermenegild ( del gòtic: Ermen , Gil immens tributo;Sevilla,564-tarragona, 13 de abril de 585) va ser un principi y noble visigot, fill del rei leovigild, y de la seva primera dona, y germà de recarrego.
3.- AL ANDALUS++ aquet es els banderes que he trobat. alguns banderes també te estreles.
4.- FILOSOFIA
5) Cresques.
6)piràmide societat
7)cultura
Els Gegants Moros de Tarragona són una de les tres parelles centenàries dels Gegants de la Ciutat. Els Gegants originals daten del 19 de Juny de 1851, esculpits per l’escultor tarragoní Bernat Verderol i Roig, peces fetes amb cartró pedra, guix i fusta, de la antiga manera tradicional tal i com és feien els Gegants d’abans. Els antics Gegants van ballar per carrers i places fins el 23 de Setembre de 1985, on és va anunciar la seva retirada i és presentaren les còpies en fibra de vidre, creades per l’artista Barenys. Els van retirar degut a la seva antiguitat i als seus pesos, ja que respectivament al Gegant li van arribar a treure uns 35 quilos i a la Gegants uns 40 quilos, ja que els originals arribaven a pesar sobre els 100 i 110 quilos. El escut d’armes de la Ciutat a la mà dreta i al faixí una simitarra. Un dels trets característics i singulars és que els portadors dels Gegants Moros i dels Negritos s’encarrega la Comunitat Gitana de Tarragona.
8)art: Arc àrab de Madīnat al-Zahrā és un arc àrab, procedent de Còrdova, fet probablement per un llibert del califa Abd-ar-Rahman III. Actualment es troba exposat a la Sala I del Museu Diocesà de Tarragona, amb el número d'inventari D-0157. Diversos estudis recents indiquen que, probablement, l'arc formi part dels elements decoratius de les obertures del bany del califa Abd-ar-Rahman III, a la zona de la terrassa superior de Madīnat al-Zahrā. D'altres estudiosos apunten però a que l'arc podria provenir de la desapareguda Mesquita de Tortosa, d'on, probablement, l'arquebisbe Antoni Agustín, l'hagués portat a la catedral de Tarragona l'any 1583, amb l'objectiu que servís com a material de construcció per a la decoració de la capella del Santíssim Sagrament. Els investigadors van trobar l'arc encastat en un mur de la Sala Capitular de la catedral.
us falten dos activitats , comés que no heu demanat poder entregar el treballmés tard?
ResponEliminaEt veig cada cop ambmés ganes no et desanimis i segueix treballant